La Meditació


      La meditació es en essència l’art de ser conscient, de adonar-se del què succeeix en el teu interior i al teu entorn.
La meditació en si mateixa no es una tècnica. A la majoria de nosaltres se’ns ha ensenyat que per a tenir èxit en la vida necessitem lluitar, combatre, enfocar-nos, concentrar-nos. El problema d’aquests plantejament es que quan més lluitem, més tensos ens posem, i quan més tensos estem, pitjor actuem. El punt de vista de la meditació es comprendre que per treure el millor de nosaltres mateixos, per donar el millor en cada moment, i rebre el millor de cada moment, necessitem ser el més conscients possibles, i que per ser conscients tenim que estar relaxats.
Generalment, pensem que per estar relaxats tenim que sortir. La meditació ens ofereix un altre possibilitat per fer-ho; anar cap a dins.
El truco per estar relaxat en mig d’un dia agitat es el que es denomina “ estar alerta sense esforç”; aquesta es l’experiència essencial de la meditació.
La meditació es basa en una simple comprensió:  en lloc de lluitar contra la foscor – que de qualsevol manera es impossible – encén la llum. En lloc de lluitar contra nosaltres mateixos intentant millorar, intentant emular els ideals que els demés tenen de nosaltres, podem simplement començar a acceptar-nos tal com som.
  Osho ens recorda sovint que si l’existència ens ha invitat a estar aquí, a qui més necessitem demanar-li permís per acceptar-nos tal com som?
Quan ens relaxem en aquesta acceptació, quan deixem d’intentar ser diferents del què som, quan parem els esforços per impressionar els demés – que a la vegada s’està esforçant amb la mateixa intensitat  per impressionar-se a nosaltres mateixos -, quan deixem d’intentar defendre’s a nosaltres mateixos, de justificant-se... Quan deixem d’intentar amagar les nostres ferides, inclòs de nosaltres mateixos, i en el seu lloc obrim a l’aire i a la llum, llavors la sanació succeeix espontàniament.  
“ La meditació es una aventura; una aventura cap a lo desconegut, la major aventura que la ment humana pot escometre. La meditació consisteix simplement en ser; ser sense fer res, sense acció, sense pensament, sense emoció. Simplement ets, i ser es pur goig. De on surt aquest goig si no estàs fent res? No ve de cap lloc, o ve de tot arreu. No te causa, ja que l’existència està feta d’aquests substància anomenada goig."
                                                                                              Osho